Kamermuziekensemble Luciano nodigt u graag uit voor het lenteconcert op zondag 22 mei om 15u in de Zandkapel te Noorderwijk. Luc Dresselaers stelde een programma samen met werk van Biber.


De Jimmy Hendrix van de tweede helft van de 17e eeuw, zo zou je Heinrich Ignaz Franz Biber von Bibern (1644 - 1704) best kunnen noemen. Hij was een Oostenrijks componist en violist met Boheemse roots en zijn virtuositeit op de viool was ongekend, voor zijn tijd en ook voor de onze.

De experimenteerdrift in zijn composities is minstens even opvallend. Met zijn lyrische en dramatische klankbeelden liep hij vooruit op de latere klankeffecten uit de programmamuziek zonder daarbij te vervallen in goedkope effecten van muziekrealisme.

Ook zijn dansgeöriënteerde muziek met kamersonate- en suitekarakter is zeer de moeite waard. In andere composities verplaatst Biber de luisteraar dan weer in een letterlijk heel aardse wereld met karakteristieke geluiden.

Kaarten VVK: 7 euro, kassa 10 euro, -12 j. gratis, via Rene.Jaques@telenet.be - 014216803 - 0472531978 en bij de leden van het ensemble.